AUTOCROSS MASTERS TOLDIJK 4 EN 5 AUGUSTUS

Voor de 4de Autocross Masters moesten we afreizen naar Toldijk. Dit beloofde een heet weekendje te worden met tropische temperaturen.

Eenmaal aangekomen met de hele club hebben we de tent opgezet en toen dit klaar was hadden we een lekker koud pilsje verdient. Daarna het inschrijven en het keuren wat inmiddels een formaliteit is geworden. Hierna konden we van de koele avond genieten.

Zaterdags rijden we 2 manches in klasse 8 en 2 manches in klasse 7 waarvan de 16 snelste aan de finale mogen deelnemen. In klasse 8 zijn we in de manches als 6de en 8ste gefinisht en bij klasse 7 als 2de en 5de.
De hele dag ging het rijden best lekker en dat resulteerde in 2 finaleplaatsen. Als eerste de finale van klasse 8.
De start was prima maar omdat ik van de 4de rij moest starten werd het moeilijk om naar voren te komen. We zijn de finale als 13de gefinisht.
In de finale bij klasse 7 ging het een stuk beter. Met de start konden we goed mee met de toppers en na 1 ronden reden we op een 8ste plaats. Deze finale geen fouten meer gemaakt en als 8ste gefinisht en dat betekend dat we s’avonds een beker moesten gaan halen in de feesttent.

Zondags moesten we in allebei de klasses nog 1 manche rijden. Dit ging ook goed.
De 1ste halve finale was in klasse 8. We moesten zorgen dat we bij de eerste 8 zaten dan waren we rechtstreeks door naar de finale en dit lukte na een degelijk gereden manche.
Bij de halve finale van klasse 7 gelde ook dat je bij de eerste 8 moest finishen.
Ik moest starten op de 1sre rij. De start was goed en ik ging als 3de de bocht in. In de laatste ronde maakte ik nog een foutje en kwam ik als 4de over de finish dus ook hier rechtstreeks naar de finale.

In de finale van klasse 8 ging het helaas mis. Met de start zat ik er prima tussen maar in de laatste bocht kwam ik bij iemand tegen zijn achterwiel en werd ik gelanceerd, gelukkig kwam ik weer op 4 wielen terecht maar meteen klapte er iemand aan de zijkant in. Dus een rode vlag. Mijn auto was flink beschadigd en ik moest met de ziekenwagen mee. Ik had veel last van mijn hand waarna we besloten om de andere finale niet meer te rijden. Heel erg jammer want het ging wel lekker dit weekend.

Inmiddels zijn we in het ziekenhuis geweest en zit mijn hand in het gips. Helaas zit er een breuk in. We hopen dat dit snel hersteld zodat we weer snel de baan op kunnen.

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.