Autocross Baarlo

Autocross Baarlo 23 april 2017

Eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen voor ons. We gingen kijken of we het nog niet verleerd waren en om te kijken of de versnellingsbak goed was. De wedstrijd werd verreden in Baarlo.

De 1ste manche was het weer een beetje wennen op de hardere baan van Baarlo maar ondanks dat ben ik als 4de gefinisht. In de 2de manche ging het stukje minder en werden we afgevlagd als 6de. Toen stonden we klaar voor de 3de manche op de 1ste rij aan de buitenkant. Het licht doofde en ik had meteen kopstart. Deze manche verliep zeer goed en werd ik 2de.

We waren als 8ste geplaatst voor de finale van de 17 coureurs. Dat was zeker niet slecht aangezien er nogal wat rijders uit het Nederlands Kampioenschap aanwezig waren waaronder Nederlands Kampioen Rens van der Haas.

Voor mijn gevoel had ik een valse start in de finale maar dat had niemand gezien.

Met gingen met zijn allen op de 1ste bocht af en dat ging nog goed. Daarna ging ik veel te hard de 2de bocht en met weinig tot geen zicht kwam ik op de greppel terecht dus einde finale. Maar ondanks dat hebben we weer wat geleerd en de auto voelt helemaal goed om te kunnen knallen in onze thuiswedstrijd in Someren.