AUTOCROSS MASTERS KORTEMARK 12 EN 13 MEI

Vrijdags reisden we met een goed gevoel naar Kortemark voor de 2de wedstrijd van de Autocross Masters. De schakelproblemen zijn opgelost dus nu konden we echt kijken waartoe de auto in staat is.

Zaterdags waren er eerst 2 vrije trainingen. Ideaal om banden te proberen op deze baan. Deze keer moesten we rechtsom rijden in plaats van linksom.
De vrije trainingen verliepen vlekkeloos en het gevoel was goed.
In de 1ste manche moest ik helemaal achteraan starten. De start was goed maar door het slechte zicht van de spray kwam ik in de 1ste bocht al in de greppel te staan.
Daarna in de andere manches kregen we problemen met de koppeling, na een paar keer de koppeling te hebben afgesteld was het probleem niet verholpen en besloten we te stoppen. Toen hebben we de auto schoongemaakt en gingen we de koppeling eruit halen. Al snel zagen we dat alles verbrand was van de koppeling. Helaas hadden we geen reserve bij dus moesten we bij mijn mede crossers gaan kijken of ik bij iemand iets kon lenen. Bij een paar man geinformeerd en toen kwamen we erachter dat we een te lichte koppeling erin hadden zitten. Toen zijn we naar VMT in Kortrijk gereden om een nieuwe en een versterkte koppeling te halen. Nadat we terug waren hebben we tot half 1 snachts gesleuteld om het klaar te krijgen.

Zondags hadden we er weer super veel zin in en hoopten we een dag zonder problemen te kunnen crossen.
De 1ste manche in klasse 7 stond ik op de 1ste rij. Na een goede start ben ik als 4de gefinisht. De koppeling voelde goed dus we waren dik tevreden.
Toen de 1ste manche in klasse 8 waar ik ook op de 1ste rij stond. Nadat ik kopstart had gepakt kwam ik ook als winnaar over de finish. De 1ste manche overwinning voor mij met de nieuwe auto.

In de halve finale van klasse 7 kwam ik in een kettingbotsing terecht. Gelukkig hadden we alleen een band kapot maar ondanks dat gingen we wel door naar de finale.
De halve finale van klasse 8 finishte ik als 4de en we gingen ook rechtstreeks door naar de finale.

De 1ste finale was die van klasse 7 en moesten we starten op plaats 16 helemaal achteraan. Met de start moesten we al meteen uitwijken voor iemand die niet weg kwam met de start. Dus we moesten van achteraf komen en dat was best lastig op deze zandbaan. We kwamen als 11de over de finish.
In de finale van klasse 8 stonden we op de 2de rij. Met een goede start koos ik in de 1ste bocht de verkeerde lijn. We kwamen als 9de uit de bocht maar in bocht 4 koos ik wel de goede lijn en met een mooie inhaal actie ging ik naar plaats 8. Deze finale was ik scherp en gelukkig bleef een klein foutje onbestraft want ik ging bijna over de kop. Ik kwam als 8ste over de finish en de 1ste prijs was een feit.

Na de problemen van zaterdag hebben we zondag superfijn kunnen rijden. We zijn blij met de nieuwe auto. Nu nog een worden met de auto en dan volgen er nog meer prijzen. Ik wil iedereen bedanken die het hele weekend en de afgelopen weken voor me klaar hebben gestaan en in het speciaal het NH-Racing Team. Toppers.

We gaan de auto klaarmaken voor de 3de Masters in Terwolde.