AUTOCROSS MASTERS KORTEMARK 27 EN 28 MEI

Dit weekend werd de eerste wedstrijd verreden van de Autocross Masters in Kortemark (België). Dit heette voorheen de Europokal waar wij 5 jaar in de top tien gereden hebben. Dus we hadden er veel zin in om te gaan crossen.

Zaterdags worden er 3 manches gereden en een Cuplauf. De Cuplauf wil zeggen dat de eerste 5 van klasse 7-8-9-10 een finale rijden voor een extra geldprijs.

In de 1ste manche stonden we op de laatste rij. Van tevoren spraken we af niet te gek te doen vanwege het slechte zicht op de baan vanwege de stof.  De start was goed maar op het rechte stuk zag ik helemaal niks. Dus van het gas af en wachten op beter zicht. We gingen als laatste de bocht in maar zijn uiteindelijk als 6de gefinisht.
De 2de manche stond ik op de 2de rij. We hadden deze keer een andere banden keuze  gedaan en dat pakte goed uit. Met een superstart op de bocht af kwamen helaas de toppers op het einde voorbij omdat hun topsnelheid hoger is. Wel prima gereden en op een 6de plaats gefinisht.
In de 3de manche stond ik op de 1ste rij. Ik had meteen kopstart en ging als 2de de bocht in totdat ik een tik kreeg van de nummer 3. Ik maakte een pirouette en kwam met mijn neus tegen zijn neus aan te staan. We konden onze weg vervolgen met één ronde achterstand dus het was niet helemaal duidelijk op welke plek we gefinisht waren. Na deze manche kwam degene die mij een tik gaf zijn excuses aanbieden. Super netjes van Benjamin Vandergeeten.

Helaas hadden we te weinig punten om aan de Cuplauf deel te nemen. We zijn deze dag als 13de van de 21 geëindigd. De punten van deze dag tellen mee voor de zondag. De punten bepalen je startplek voor de volgende dag.

Zondags rijden wij altijd klasse 7 tot 1400cc en klasse 8 tot 1600cc.
Ik zat in de 2de groep en wij mochten als 2de starten. We moesten bij de 1ste 7 rijden om rechtstreeks door te gaan naar de finale. Vanaf de 2de rij op plaats 6 hadden we weer een goede start en zat ik er prima bij in de 1ste bocht. Na bocht 2 in de chicane kreeg ik een tik van iemand en maakte een pirouette. Ik moest achter aansluiten maar gelukkig voor mij kwam na 2 rondes een rode vlag. Dus een volledige herstart. Langs de kant zagen Piet en Thijs dat ik een kapotte band had. Dus er werd met man en macht spullen gehaald en gelukkig waren we net op tijd klaar met wisselen voor de herstart. De herstart ging weer prima en met een goed gereden wedstrijd kwamen we als 6de over de finish. Dus een finaleplaats in klasse 7.

Eenmaal bij de bus aangekomen zagen we ook dat we een kromme draagarm hadden.
We hadden niet veel tijd om het te maken want de halve finale van klasse 8 was vrij snel. Weer met man en macht gewerkt maar we waren niet op tijd klaar. Dus moest ik het in de herkansing proberen om alsnog in de finale van klasse 8 te komen. In de herkansing gingen alleen de 1ste 2 naar de finale en helaas zijn we als 3de gefinisht.
De 1ste finale van de dag was klasse 7. Ik moest starten op plaats 12 op de 4de rij. Dus we moesten flink gas gaan geven om in de prijzen te rijden. Mijn start was super en we zaten er redelijk bij in de 1ste bocht. Maar deze manche moesten we veel zand happen en het viel niet mee om plaatsen op te schuiven. In de finale zijn we als 12de geëindigd.

Helaas geen prijzen dit weekend maar wel fijn gereden en we zijn weer een stuk wijzer geworden met de nieuwe banden.