AUTOCROSS MASTERS PIETERZIJL 27 EN 28 APRIL

Donderdag 26 april vertrokken we richting Pieterzijl voor de 1ste wedstrijd met de nieuwe auto. In Pieterzijl ligt een van de mooiste banen van Nederland. Een mooie harde kleibaan mits het goed weer is. Eenmaal aangekomen hadden we een mooie plek gevonden dicht bij de voorstart.

Na het inschrijven nog even naar de keuring wat een formaliteit is. De wagen is er klaar voor!! S’avonds vroeg naar bed om fit te zijn voor de volgende dag.

De 1ste manche reden we in klasse 7. Ik stond helemaal rechts achteraan aan de start. Ik had een perfecte start (de auto staat er ook bekend om) maar toen begonnen de problemen al. Ik wilde overschakelen maar daar had de versnellingsbak geen zin in. Dus je zakt meteen af naar het achterveld.
Na de manche een paar dingen veranderd om te kijken of het nu wel goed was.

Mijn 2de manche was in klasse 8. Met de start meteen weer het zelfde probleem. De manche wel uitgereden maar omdat ik niet goed kon schakelen ook weer in het achterveld gefinisht.
Dit was de hele dag het probleem. Kinderziektes zeggen ze dan met een nieuwe auto. We hebben de hele dag van alles geprobeerd om het goed te krijgen maar tevergeefs. Deze dag hebben we wel 5 manches kunnen rijden ondanks de problemen.

Zaterdags besloten we om nog 1 keer te starten om te kijken of het nu beter was.
Helaas werd het met de start al meteen duidelijk dat het niet ging werken dus hebben we besloten om te stoppen om meerdere schade te voorkomen.

Zondags zijn we naar huis gereden en hebben we smiddags meteen de motor uit de auto gehaald en smaandags weer weg gebracht. We hopen dat de problemen snel opgelost worden want 12 en 13 mei gaan we naar Kortemark voor de 2de Autocross Masters.