AUTOCROSS MASTERS TERWOLDE 23 EN 24 JUNI

De 3de wedstrijd van de AM werd verreden in Terwolde. Misschien wel 1 van de mooiste kleibanen van Nederland. Dus we hadden er weer veel zin in.

Vrijdags aangekomen alles op gebouwd ingeschreven en gekeurd.

Zaterdags was niet mijn beste dag. De auto was zeker goed maar voor mij was het weer wennen op de klei. In klasse 8 2 manches gereden 1 keer een 11de plaats en 1 keer uitgevallen door mijn eigen fout. In klasse 7  2 keer lekker gereden met een 5de en een 10de plaats. Vandaag hebben we in de laatste manches ook nieuwe banden geprobeerd voor op de klei in die bevielen heel goed.

Zondags begonnen we met klasse 8 nog 1 serie en daarna klasse 7 nog 1 serie. Die verliepen zonder problemen.
Helaas hadden we in klasse 8 niet genoeg punten om rechtstreeks in de halve finale komen dus moesten we het via de herkansing proberen. Daar moest ik op de 1ste rij starten. Met een super start gingen we als 1ste de bocht in maar in bocht 2 te vroeg op het gas en kwam ik op de greppel te staan en was het klaar in klasse 8.

In klasse 7 had ik genoeg punten voor de halve finale.
Ik moest starten vanaf de 2de rij op plaats 6. De start was prima en kwam als 5de uit de 1ste bocht. Dit heb ik vast kunnen houden tot de 1 na laatste ronden toen werd ik ingehaald en kwam als 6de over de finish. Dit betekende rechstreeks door naar de finale want de eerste 8 gingen door. Met dit resultaat waren we al blij mee want dit werd de 1ste keer finale op zondag voor mij in Terwolde. Ik was als 12de geplaatst.

De start was weer goed en kwam als 8ste uit bocht 1. Na 2 rondes kwam er een rode vlag en moesten we herstarten. Wederom een prima start en zat er weer goed tussen. De gehele manche op de 9de plaats rond gereden en dus ook gefinisht op die plaats.

Voor ons was het een top weekend. We leren de wagen steeds beter kennen maar we hebben nog veel huiswerk. De volgende wedstrijd is in Toldijk.