AUTOCROSS RETIE 9-07-2017

We hadden besloten om deze zondag te gaan rijden bij autocrossvereniging de Kempen in Retie. Een aparte keuze want er zijn in het verleden wat dingen gebeurd tussen hun en het Hurky-Team. Maar om ritme te houden wilden we lekker gaan crossen, dus reisden we af naar Retie in België.

‘S morgens om 08:00 zaten we in de camper richting de cross. We gingen ons inschrijven in de sprintklasse en de mix-klasse. Na de keuring mochten we 1 rondje rijden om de lange baan te verkennen.

We begonnen in de sprintklasse. Helaas stonden er maar 2 sprinters aan de start. Maar de enige concurrente was Marion van Aart met haar snelle auto. In de 3 manches ben ik 2x als 2de en 1x als 1ste gefinisht. Met een 2de plaats in het dagklassement.

De mix-klasse daar mag iedereen aan deelnemen. De standaardwagens moet ik dubbelen en de platte kevers moet ik voor blijven. In alle manches in deze klasse pakte ik redelijk makkelijk de overwinning en dat resulteerde in een 1ste plaats van die dag.

Ondanks de geringe concurrentie hebben we 6 manches lekker kunnen rijden. De auto voelt goed en rijd super. Thijs Thijs bedankt voor de hulp.
We gaan de auto nu klaar maken voor 6 augustus in Kessel.