Eerste sectiewedstrijd NK Autocross; Keijenborg 14 april

Zondag 14 april stond de eerste selectiewedstrijd op het programma voor het Eurol Nederlands Kampioenschap Autocross in Keijenborg.

Dit was voor ons de eerste keer dat we aan het NK gingen deelnemen. Maar voordat we echt mogen deelnemen moeten we eerst 2 selectiewedstrijden rijden om ons te kwalificeren omdat er 39 inschrijvingen zijn en er maar 30 mogen rijden. De eerste 10 van het afgelopen seizoen zijn al geplaatst dus er blijven nog maar 20 plekken over.

Voor ons was dit een nieuwe ervaring en we hadden er veel zin in.
Na de keuring en de inschrijving gingen we op tijd naar bed om fit aan de start te verschijnen.

Eerste manche
In de eerste manche moest ik op de tweede rij starten en door de lichte zenuwen had ik een slechte start maar ging goed door de eerste bocht heen en kwam er als zevende uit en die plaats heb ik vast kunnen houden tot de finish.

Tweede manche
De tweede manche moest ik op de laatste rij starten. Die manche was het gewoon zorgen dat we niet uitvielen en dat lukte met weer een zevende plaats.

Derde manche
In de derde manche startte ik van de eerste rij. In deze manche moest het gebeuren. Mijn start was perfect en ging als tweede de bocht in. De nummer 1 was een maatje te groot voor mij maar met een super tweede plaats waren we dik tevreden.

Finale
Na 3 manches werd de stand opgemaakt en stonden we vijftiende wat betekende dat we finale mochten rijden. In de finale werd niet gestreden om de punten maar alleen de beste 3 plaatsten zich voor het NK. Ik moest van de laatste startrij komen dus we wisten dat dit bijna onmogelijk was. We hebben de finale lekker gereden en niet te gek gedaan.

Over deze dag en met de vijftiende plaats algemeen zijn we dik tevreden maar we zijn er nog lang niet. Op 5 mei vindt de tweede wedstrijd plaats en daar gaan we volle bak om te zorgen dat we op het NK terecht komen.