Europokal Menaldum

Vrijdag 21 augustus zijn we ’s morgens om 09:30 vertrokken voor een 277 km lange rit naar Friesland voor de 3de Europokal wedstrijd in Menaldum. Vooraf hadden we problemen met het vervoer want de vesnellingsbak van de camper was gesneuveld. Maar dankzij Hurkmans BV uit Someren konden we een bus lenen. Eenmaal aangekomen en nadat alles weer opgebouwd was konden we ons gaan inschrijven voor de het weekend. Na de inschrijving gingen we een rondje over de baan lopen maar waar een keiharde kleibaan werd beloofd werd het meer een zandbaan. Wat voor ons natuurlijk meer voordelen heeft. Nadat de keuring s’avonds geen problemen opleverde ging ik op tijd slapen want ik wilde gaan knallen dit weekend.

Zaterdag in de 1ste manche moest ik starten vanaf de 2de rij aan de binnenkant. De start was zeer goed!! Bij bocht 1 kon ik meteen aansluiten op een 4de plaats. Na een ronde zand happen met weinig zicht kon ik daarna mijn positie gaan verdedigen want bij de eerste 3 kon ik niet aanhaken en finishte als 4de.

In de 2de manche startte ik vanaf de 1ste rij op plek 3. Mijn start was perfect, ik had kopstart en ging als 1ste de eerste bocht in. Nu had ik vrij zicht en kon ik een gaatje gaan slaan naar de nummer 2, Teamgenoot Jurgen Kanters. Na 6 rondes geen aanvallen gehad op mijn leidende positie kwam ik als 1ste over de streep. Dat was natuurlijk een geweldig gevoel. De blijdschap was nog groter toen Jurgen Kanters als 2de over de streep kwam.

In de laatste manche voor de punten moest ik vanaf achteraf komen. De start was weer goed maar het zicht vrij slecht door de stof. In de 1ste bocht trok ik ook nog eens mijn bril kapot. Maar ik kwam als 7de over de finish en daar waren we tevreden mee.

De punten die we bij elkaar hadden gereden in de 3 manches waren goed voor een 5de plaats. Dit was meteen de plaats voor in de finale die overigens niet meetelde voor zondag.
Dus vanaf plek 5 helemaal aan de buitenkant op de 1ste rij. Mijn start was slecht, ik had hem niet in de goede versnelling staan. Ik kon aansluiten achteraan in de middenmoot. Na een paar ronden volgde er een herstart omdat er een over de kop was gegaan. Bij de herstart was ik weer niet goed weg en verloor meteen wat plaatsen waarna ik als 8ste finishte.

Zondags konden we ons eerst opmaken voor de halve finale van klasse 8. Ik stond op de 1ste rij op plaats 3 . Bij de start was ik weer goed weg maar in de 1ste bocht werd ik vol aangetikt bij mijn linker voorkant einde halve finale. De schade was flink. Onderdraagarm, bovendraagarm, stuurstang en een band kapot en mijn schokbreker krom en achter de achteras krom.

Gelukkig stond iedereen klaar om te helpen toen ik terugkwam achter de tractor. Met man en macht werd de auto weer klaar gemaakt want we moesten al vrij snel weer de halve finale van klasse 7 rijden. Dankzij het snelle monteurs werk kon ik gewoon starten.

We mochten weer van plek 3 komen op de 1ste rij. De start was weer heel goed en zat er meteen goed bij. Deze manche had ik redelijk save gereden en finishte als 5de.

Daarna de auto weer klaar gemaakt voor de herkansing van klasse 8. De eerste 5 gingen door naar de finale. Nadat er maar 5 auto’s aan de start stonden konden we allemaal over de finish rijden en waren we door naar de finale. Dus 2 finales rijden vandaag.

Als eerste hadden we de finale van klasse 8. Deze moest ik startten vanaf de 4de rij op plaats 13.
Met een matige start en het slechte zicht door de stof en het zand kon ik aansluiten achteraan in het veld na een paar inhaal acties en wat uitvallers finishte ik als 11de net buiten de prijzen.

In de finale van klasse 7 ging ik van start op de 3de rij vanaf plaats 9. De start was niet slecht en in de 1ste bocht waar van alles gebeurde kwam ik door als 10de. Vrij snel ging ik naar de 9de plaats toen kon ik gaan jagen op de 8ste plaats waar wilton wichers schreur reed. Ik zat hem op de hielen waarna hij verkeerd schakelde kon ik hem net ontwijken, over de greppels heen net niet met 4 wielen buiten de baan dus ik kon verder, maar hij passeerde mij meteen weer. Maar 1 ronde voor het einde in de laatste bocht ging hij te ver naar buiten en kon ik hem alsnog passeren en kwam ik als 8ste over de finish.

Over de behaalde plaatsen ben ik redelijk tevreden, misschien had ik er meer uit kunnen en moeten halen!!!

Ik wil het hele team weer bedanken voor het snelle monteurs werk dit weekend want het was echt hard nodig. Dikke pluim voor jullie. En ik wil ook iedereen bedanken die mij het hele jaar ondersteunen. Nu gaan we ons weer klaarmaken voor de volgende Europokal in Eindewege!!!!!