Europokal Zoutleeuw (B)

Zondags werden we wakker voor de laatste dag van de Europokal dit seizoen. Zaterdags was het mooi weer maar daar was smorgens niks meer van te zien! Het had flink geregend en de wedstrijden werden tijdelijk uitgesteld. Rond 11 uur werd er dan toch het sein gegeven dat we gingen starten met klasse 7 als 1ste en dat is mijn klasse. En dat was niet zo fijn want er was meer water te zien dan droge plekken. Maar goed, zo gek als we zijn toch van start gegaan. In de halve finale van klasse 7 ging ik als 4de door naar de finale. Toen was het flink werken om hem weer op tijd klaar te krijgen voor de halve finale van klasse 8. Klaar met poetsen en meteen weer rijden, gelukkig ging ik ook hier als 3de naar de finale.

De finale van klasse 7 ging ik van start vanaf de 3de rij op plaats 8. Mijn start was best aardig en ik zat er goed tussen in de 1ste bocht maar na de 2de bocht had ik weinig zicht en zakte ietsjes terug. Uiteindelijk ben ik 8ste geworden in de finale en daar was ik tevreden mee. Daarna op naar de finale van klasse 8. Ik moest starten vanaf de 2de rij op plaats 7, mijn start was super ik zat er meteen tussen bij de 1ste bocht, bij bocht 2 zat ik als 5de maar degene voor mij had een valse start waardoor ik finishte als 4de en dat was voor mij een top resultaat!

Het seizoen 2014 heb ik goed afgesloten met een 8ste plaats bij klasse 7 in het eindklassement en bij klasse 8 ben ik als 6de geëindigd.

Meer weten?

Wil je meer weten over NH-Racing? Neem contact op Niels Hurkmans