NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP AUTOCROSS – GERSLOOT

Mijn debuut op het NK Autocross een droom die in vervulling gaat. Afgelopen week hebben we de motor er weer in moeten leggen dus we hadden nog genoeg werk om de auto weer op tijd klaar te krijgen. En wederom met ons super team is het weer gelukt.

Vrijdags eenmaal aangekomen in het Friese Gersloot lag een mooie brede zandbaan, een baan die ons wel zou moeten liggen dus we hadden er veel zin in!
Na de keuring en de inschrijving wat geen problemen op leverden hebben we lekker buiten in het zonnetje gezeten. ’s Avonds vroeg naar bed om fit te zijn voor mijn debuut.

Zaterdags na de briefing begon de spanning te stijgen en maakten we ons klaar voor de eerste manche die ik moest startten vanaf de tweede rij. Toen het rode licht gedoofd was ging het gas erop maar al snel kwamen er problemen met de versnellingsbak en konden we niet goed schakelen. Deze manche finishte ik als laatste.

In de tweede manche moest ik eigenlijk startten vanaf P1 maar omdat de problemen niet opgelost waren hadden we besloten om vanaf de laatste rij te vertrekken om te kijken of het schakelen beter ging. Het ging iets beter maar nog niet vlekkeloos en we kwamen als 13de over de finish.

In de derde manche moesten we vanaf de laatste rij starten vanaf P14. De start was goed en het schakelen ging ook goed en we reden naar een nette 10de plaats.

Helaas hadden we door de problemen niet genoeg punten voor de finale.

 

We hadden ons debuut anders voorgesteld maar we hebben onze ogen uit gekeken. Wat is dit een vet evenement!!
We gaan de auto weer klaar maken voor de tweede wedstrijd in Oldebroek. En daar komen we sterker aan de start.