NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP AUTOCROSS – OLDEBROEK

Voor de 2de NK wedstrijd zijn we afgereisd naar Oldebroek. Maar voordat het zover was hebben we nog een veel werk aan de auto gehad. Er is een nieuwe versnellingsbak in de motor gekomen zodat we de schakelproblemen achter ons konden laten.

Vrijdags rond de klok van 14:00 uur kwamen we aan op het rennerskwartier. Eenmaal alles opgebouwd en nadat de keuring en de inschrijving een feit was konden we lekker gaan genieten met een potje bier in de zon. Toen we zaterdag smorgens wakker werden was de zon veranderd in regen. Door de regen hadden we de eerste 2 manches een super zware baan.

In de 1ste manche moest ik meteen op de eerste rij startten op P1. Dat zag ik wel zitten. Maar met de start kwam ik niet goed weg de motor had het zwaar en ik miste de 1ste bocht dus ik kon achteraan sluiten en finishte als 12de. Daar waren we natuurlijk niet blij mee als je op de eerste rij start.

De 2de manche moest ik op de laatste rij startten en gingen we voor een andere bandenkeuze. De start met deze banden was goed alleen in de bochten kwam ik niet uit met de verhouding en zelf maakte ik een hoop foutjes. Deze manche finishte ik ook als 12de.

Dan bleef de 3de manche nog over om met een goed gevoel naar huis te gaan want de finale halen was bijna onmogelijk. De baan was inmiddels een stuk beter geworden en gingen we terug naar de banden van de eerste manche en hebben we de schokbrekers anders afgesteld. Vanaf de 2de rij op P7 met een prima start als 10de in de eerste  bocht en die positie hebben we vast kunnen houden tot de finish. Deze manche ging wel lekker.

Alle aanpassingen aan de auto hebben positief uitgepakt en zijn heel gebleven. Nu gaan we de auto klaar maken voor de 3de NK wedstrijd in Rosmalen.