NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP AUTOCROSS – ROSMALEN

De derde wedstrijd werd gereden in Rosmalen. Net geen thuiswedstrijd maar wel lekker dichtbij ten opzichte van de andere wedstrijden. Deze dag hadden we ook veel supporters dus we hadden er extra zin in.

Helaas was er best wel wat regen gevallen en de baan was behoorlijk nat de eerste manche.

In deze manche moest ik van de laatste rij starten.
De start was prima en zat er goed bij in de eerste bocht. Het was nog even wennen op de klei maar deze manche mooi naar P9 kunnen rijden en daar was ik tevreden mee. Maar na de manche moesten alle rijders naar het parc ferme en werden de remmen en de achteruit gecontroleerd. Mijn remmen deden het goed alleen de achteruit werkte niet en we konden het niet snel genoeg maken dus kreeg ik de zwarte vlag en was ik mijn punten kwijt van de eerste manche en daar baalden we goed van want de finale halen werd zo bijna onmogelijk voor mij. Maar goed de achteruit weer gemaakt en laten keuren en zo kon ik nog twee manches rijden.

In de tweede manche startte ik vanaf de tweede rij maar met de start kwamen we niet goed weg door te veel wheelspin en kwamen we niet goed van de plaats af. Maar eenmaal vertrokken toch lekker kunnen rijden en naar P10 kunnen rijden. Daarna bij de tent hadden we besloten andere banden erop te gooien om te kijken of we in de laatste manche wel een goede start konden maken.

Dus zo gezegd en gedaan gingen we in de derde manche van start vanaf de eerste rij. De start was iets beter maar nog niet goed genoeg want vanaf de tweede rij kwamen er al meteen een paar voorbij. Eenmaal in de eerste bocht besloot ik geen gekke dingen te doen want we hadden toch niks meer te halen. We kwamen er als 10de uit maar in de laatste ronde brak aan de onderkant van mijn fusee een bout af en daardoor hing mijn voorwiel er los aan en toen heb ik hem aan de kant gezet om verdere schade te voorkomen.

Over de hele dag gezien baalden we enorm van de eerste manche. Maar dit was weer een leermomentje. Het rijden gaat steeds beter maar we hebben nog genoeg werk aan de winkel om het beter te doen. Ondanks dit alles was het een mooie dag. Supporters en sponsors mooi dat jullie er waren en we hopen jullie nog vaker te zien dit jaar. Dankjewel.