Tweede selectiewedstrijd NK Autocross; Langeveen

Na de crash van vorige week hebben we alle zeilen bij moeten zetten om de auto klaar te krijgen voor deze belangrijke wedstrijd. Maar uiteindelijk na lange dagen en korte nachten is het ons gelukt de auto klaar te krijgen. En natuurlijk met speciale dank aan het Team van NH-Racing, PML en Peter Rikken zonder jullie was dit niet gelukt.

De tweede wedstrijd was in Langeveen en we zijn 3 uurtjes onderweg geweest.
18:00 uur was de keuring en dat was natuurlijk wel een beetje spannend omdat we de vorige keer zoveel schade hadden. Maar alles werd meteen goed gekeurd en met een tevreden gevoel konden we er volle bak tegenaan zondags.

Zondags begon het spektakel en ik mocht starten op de laatste rij. Met een goede start heb ik me naar plaats 7 kunnen rijden en daar waren we dik tevreden mee.

In de tweede manche stond ik op de 2de startrij aan de binnenkant. Ik was heel goed weg toen het rode licht doofde maar toen ik over moest schakelen ging het niet goed, ik kreeg hem niet in de juiste versnelling en verloor meteen een paar plaatsen. Uiteindelijk kwam ik als 9de over de finish en daar waren we minder tevreden mee.

Na de manche hebben we gekeken of we het probleem konden verhelpen maar we zagen geen gekke dingen.

In de derde manche stond ik op de 1ste rij op plaats 1. Met wederom een goede start kon ik weer niet goed op schakelen maar nu verloor ik niet zoveel plaatsen en kwam als 5de over de finish.

Als het schakelen goed was had er meer ingezeten.

Eenmaal terug bij de tent na een tussentijdse keuring van de spatlappen konden we in spanning afwachten of we ons geplaatst hadden. En al snel kwam het verlossende bericht dat we ons als 17de geplaatst hadden voor het Nederlands Kampioenschap Autocross en daar waren we super blij mee en dat maakte ons trots na een week hard werken.

Nu gaan we een seizoen tegemoet met mooie wedstrijden in de sprintklasse 1600 met de top van Nederland en wij horen dus al bij de beste 30 van Nederland. We laten alles op ons af komen en we gaan zien waar we eindigen.