Autocross Someren 6 en 7 mei

Dit weekend was het zover onze thuis wedstrijd georganiseerd door het Hurky-Team.

Zaterdags was er een 3-uurs race waar ik aan mee heb gedaan samen met Rick van den Aker en Joost Loomans. Het verliep allemaal niet op rolletjes maar toch hebben we 203 rondes kunnen maken en zijn we als 15de geeindigd.

Daarna werd de Zummerse klasse gereden waaraan iedereen mocht deelnemen die uit Someren kwam. Helaas hadden we maar 5 deelnemers. Ik had kopstart en ging als 1ste de bocht in met achter mij Peter van Eeten, die ging helaas over de kop in deze bocht. Na deze koprol hadden we een volledige herstart. Na 10 rondes gas geven kon ik de titel Somerens kampioen weer bijschrijven.

Zondags stonden we aan de start voor de wedstrijd van de ASUZ.

In de 1ste manche was ik nog niet helemaal wakker en maakte ik een valse start. Daarna de 2de manche die ik mocht starten op de 1ste rij. Helaas door schakelproblemen eindigde we als 6de. Toen de 3de manche moest ik helemaal van de laatste rij komen en kwam ik als 5de over de finish. We dachten dat we er niet goed voor stonden in de finale maar toch waren we als 5de geplaatst.

Dus in de finale mocht ik starten vanaf de 2de rij helemaal aan de binnenkant.

De start was goed en ging als 4de de bocht in achter Rob van Mierlo, Mark Salden en Koen van Well. Helaas waren die deze dag te snel voor mij en finishte ik als 4de. In de einduitslag zijn we op een mooie 5de plaats geeindigd. Misschien had er meer ingezeten als we geen schakelproblemen hadden.

Komende weken gaan we weer hard werken om de motor weer klaar te krijgen voor de autocross masters in Kortemark( Belgie).

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.